lauantai 19. lokakuuta 2013

Mustikka cupcakes

Amerikkalaiset cupcakesit eli suomennettuna kuppikakut ovat olleet todella suosittuja leivonnaisia parin viime vuoden ajan. Itse en ollut näitä tähän päivään mennessä maistanut, saati sitten itse tehnyt. Olin kuitenkin ajatellut leipoa mustikka cupcakeseja pojan 1-vuotissyntymäpäiville, joita juhlitaan hieman jälkikäteen ensi viikon lauantaina. Koska en tiennyt yhtään millainen operaatio kuppikakkujen valmistus on, halusin tehdä testierän etukäteen. Sain sitten eilen vanhemmat seurakseni auttamaan lapsenhoidossa, niin pääsin keskittymään leipomiseen. Etsin netistä eri resptejä ja päädyin Yammy Baker -blogista löytämääni reseptiin. Alkuperäinen resepti oli mustikka-valkosuklaa cupcakesit, mutta jätin siitä valkosuklaan pois ja tein kuorrutteen yhdistämällä monta eri löytämääni kuorrutereseptiä. Kylllä niistä syötäviä tuli ja valmistuskin oli helppoa kuin mikä. Ei niistä ulkonäöllisesti täydellisiä tullut, mutta sen annan itselleni ensikertalaisena anteeksi.


Mustikka cupcakes (12 kpl)

1 dl sokeria
75 g voita
1 muna
0,75 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl mustikoita


Kuorrute:

50 g pehmennyttä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon maito. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhot taikinaan koko ajan sekoittaen. Sekoita mustikat taikinaan. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 175 °C:ssa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrute jää löysäksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden cupcakesien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!